Totaal aanbod zeiljachten

zeiljachten uit de vloot van Ionian Sailing Adventure

De zeiljachten.

De schepen in ons aanbod zijn goed onderhouden, betaalbare en betrouwbare zeiljachten. Van 1989 t/m 2022 verhuurden we eigen schepen vanuit Corfu. Sinds 2023 werken we nog met de jachten van gevestigde en vertrouwde professionele collega’s. Er is een ruime keuze aan goede zeilschepen. Een aantal worden hieronder aan je voorgesteld, maar er is meer…. Kleinere en klassieke jachten, maar ook groot en luxer. Een schip met helmstok of juist een stuurwiel, met doorgelat grootzeil om zelf te hijsen, of juist een rolgrootzeil, enz.

Alle jachten zijn volledig uitgerust volgens de Griekse maritieme wetten met de standaard uitrusting en veiligheidsmiddelen.¬† Verder hebben de meeste jachten allerlei extra’s als zonnepanelen, GPS kaartplotter, kuipkussens, bimini, buitendouche en een bijboot met buitenboordmotor.

Bij elke aanvraag wordt een offerte op maat gemaakt. Graag horen wij al jullie wensen bij de aanvraag zodat we een indruk krijgen welk schip het beste bij je specifieke wensen past en een passend aanbod kunnen maken.

Praktische informatie

De wisseldag is zaterdag. Die dag is voor de reis, boodschappen en het jezelf eigen maken met de boot. Vrijdagavond voor vertrek kom je terug in de marina. Je kan dan nog aan boord slapen. Om 9 uur zaterdagochtend ontschepen zodat de boot kan worden klaargemaakt voor de volgende gasten.

Een vaarbewijs (ICC) is voor de grotere jachten een vereiste. Voor een aantal jachten is een CWO voldoende. Laat bij je aanvraag weten wat je zeilervaring is en of je een certificaat hebt.

Ook al is de Ionische Zee een van de veiligste vaargebieden op aarde, ook hier kan slecht weer voorkomen. Grotere jachten onder normale omstandigheden zijn redelijk makkelijk te varen en manoeuvreren, maar met wat hardere wind of in een onweersbui en in de kleine haventjes is meer ervaring wel een vereiste. De juiste routeplanning en inschatting van het weerbericht zorgt voor een veilige vakantie op zee.

Als je niet zeker bent van je ervaring kan je een schipper inhuren, een paar dagen zeil-training te boeken, telefonische route begeleiding boeken, of kiezen voor flottielje-begeleiding.

Wij wensen iedereen een veilige en onbezorgde vakantie toe. Als je twijfelt aan je zeilervaring kan Marjan je adviseren welk schip of welke vorm de beste keuze zal zijn.

De zeiljachten ten anker in een raft