Totaal aanbod zeiljachten

zeiljachten uit de vloot van Ionian Sailing Adventure

De zeiljachten.

De schepen in ons aanbod zijn goed onderhouden, betaalbare en betrouwbare eigen zeiljachten van ons Griekse charterbedrijf (Peter Kraan). 

Verder werken wij met een aantal schepen van andere eigenaren in beheer van Peter Kraan, of ingehuurde schepen van gevestigde en vertrouwde collega’s. Op die manier is er een ruime keuze aan goede zeilschepen. Kleinere en klassieke jachten, maar ook groot en luxe. Een schip met helmstok of juist een stuurwiel, met doorgelat grootzeil om zelf te hijsen, of juist rolgrootzeil, enz.

Elk van onze eigen jachten is volledig uitgerust met de standaard uitrusting en veiligheidsmiddelen + extra’s als zonnepanelen, GPS kaartplotter, kuipkussens, bimini, buitendouche en een bijboot met buitenboordmotor. Ook de schepen die wij kiezen om in het huren voldoen aan deze standaard.

Bij elke aanvraag wordt een offerte op maat gemaakt. Graag horen wij al jullie wensen bij de aanvraag.

Practische informatie

De wisseldag voor flottieljes is zaterdag. Die dag is voor de reis, boodschappen en het jezelf eigen maken met de boot. De flottielje vertrekt dan op zondagmorgen na de briefing en komt vrijdagavond weer terug in de marina.

Voor de kleinere jachten en in de flottielje hoef je niet perse een vaarbewijs te hebben. Hoe groter het jacht, hoe meer hier toch om gevraagd zal worden. Zeker voor bareboat charters. Ookal is de Ionische Zee een van de veiligste vaargebieden op aarde, ook hier kan slecht weer voorkomen. Grotere jachten onder normale omstandigheden zijn redelijk makkelijk te varen en manoeuvreren, maar met wat hardere wind of in een onweersbui en in de kleine haventjes is wat meer ervaring wel een vereiste.

Het is mogelijk een schipper in te huren, of een paar dagen training te boeken, of in te kiezen voor flottieljebegeleiding als je graag de luxe van een groter jacht wilt genieten met weinig ervaring hiermee. Dan heb je het voordeel van juiste routeplanning en inschatting van het weerbericht.

Wij wensen iedereen een veilige en onbezorgde vakantie toe. Als je twijfelt aan je zeilervaring, overleg dan met ons welk schip of welke vorm de beste keuze zou zijn.

De zeiljachten ten anker in een raft