Totaal aanbod zeiljachten

zeiljachten uit de vloot van Ionian Sailing Adventure

De zeiljachten.

De schepen in ons aanbod zijn goed onderhouden, betaalbare en betrouwbare eigen zeiljachten van ons Griekse charterbedrijf (Peter Kraan). 

Verder werken wij met een aantal schepen van andere eigenaren in beheer van Peter Kraan, of ingehuurde schepen van gevestigde en vertrouwde collega’s. Op die manier is er een ruime keuze aan goede zeilschepen. Kleinere en klassieke jachten, maar ook groot en luxe. Een schip met helmstok of juist een stuurwiel, met doorgelat grootzeil om zelf te hijsen, of juist een rolgrootzeil, enz.

Elk van onze eigen jachten is volledig uitgerust met de standaard uitrusting en veiligheidsmiddelen + extra’s als zonnepanelen, GPS kaartplotter, kuipkussens, bimini, buitendouche en een bijboot met buitenboordmotor. Ook de schepen die wij kiezen om in het huren voldoen aan deze standaard.

Bij elke aanvraag wordt een offerte op maat gemaakt. Graag horen wij al jullie wensen bij de aanvraag.

Practische informatie

De wisseldag voor flottieljes is zaterdag. Die dag is voor de reis, boodschappen en het jezelf eigen maken met de boot. De flottielje vertrekt dan op zondagmorgen na de briefing en komt vrijdagavond weer terug in de marina.

Voor de kleinere jachten en in de flottielje hoef je niet perse een vaarbewijs te hebben. Voor de grotere jachten en zeker voor bareboat charters wel. Ookal is de Ionische Zee een van de veiligste vaargebieden op aarde, ook hier kan slecht weer voorkomen. Grotere jachten onder normale omstandigheden zijn redelijk makkelijk te varen en manoeuvreren, maar met wat hardere wind of in een onweersbui en in de kleine haventjes is meer ervaring wel een vereiste. De juiste routeplanning en inschatting van het weerbericht zorgt voor een veilige vakantie op zee.

Als je niet zeker bent van je ervaring kan je een schipper inhuren, een paar dagen zeil-training te boeken, of kiezen voor flottielje-begeleiding.

Wij wensen iedereen een veilige en onbezorgde vakantie toe. Als je twijfelt aan je zeilervaring kan Marjan je adviseren welk schip of welke vorm de beste keuze zal zijn.

De zeiljachten ten anker in een raft