Flottielje zeilprogramma


Lakka

Afvaardata flottieljes en specials

  • Flottielje elke zaterdag vanaf 24/4 tot 30/10 2021
  • Voorjaar meezeilreizen met de Bavaria 44 “Annabel”

Flottielje Zeilen

Flottieljezeilen betekent je eigen schip varen, onder begeleiding van het moederschip. Er gaan maximaal 12 schepen mee in onze flottieljes. Het is geschikt voor iedereen, of je nou met je gezin, vrienden, partner of collega’s op vakantie wilt gaan.

Flottieljezeilen is gezellig, veilig en vertrouwd.

Het grootste voordeel is dat je veilig kan gaan zeilen in een voor jou onbekend gebied, zonder je zorgen te hoeven maken over routeplanning en weerberichten.

Door de plaatselijke kennis van de flottielje-begeleiding bezoek je de mooiste plekjes en lig je elke avond in de beste baai of haven voor de weersomstandigheden van die dag. Voor je uitvaart krijg je een gedegen briefing. Je zeilt je eigen schip, geniet van je privacy aan boord en de gezelligheid van de groep wanneer je daar zin in hebt. In de havens helpt de flottieljeleiding waar nodig. Zij weten waar en hoe je het beste kan afmeren, waar je lekker en voor een goede prijs kan eten, boodschappen doen, water tanken, enz. En dat alles in een ongedwongen en vrijblijvende sfeer.

Naast het gemak van de lokale en technische kennis, is een flottielje ook leuk. Wie wil kan met de groep uit eten gaan, of borrelen bij elkaar aan boord. Ook is er soms animo voor een ochtendwandeling, yoga op het strand of andere spontane activiteiten. De kinderen genieten van samen visjes vangen, de havens verkennen en chillen met elkaar. Zo ontstaan er leuke vriendschappen en geniet je van een ontspannen zeilvakantie.

Flottieljes zijn van zaterdag tot zaterdag. Op de wisseldag kan je rond 17.00 inschepen. De flottielje vertrekt zondagochtend uit de marina en is vrijdagavond weer terug. Zaterdag om 09.00 ga je van boord en wordt de boot schoongemaakt voor de volgende gasten.

Zelf zeilen (bare boat)

Zelf Zeilen betekent dat je bij ons een zeiljacht huurt waarmee je zelf een tocht gaat varen. Er wordt dus wat meer zeilervaring van je verwacht, en ook moet je zelf kunnen inschatten wat de veilige anker of afmeer plekken zijn voor de nacht.

De meer ervaren zeiler die kiest voor onafhankelijkheid.

Uiteraard krijg je van ons een uitgebreide uitleg over de boot en het vaargebied voor je vertrekt. Contact met de basis blijft mogelijk en ook onderweg kan je nog telefonisch advies krijgen over routeplanning en weerberichten.

In principe zijn de wisseldagen op zaterdag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. Bijvoorbeeld een boot huren voor 10 dagen kan ook.

Mee Zeilen

Meezeilen betekent dat je een hut huurt op een meezeilboot. Meezeilen is voor mensen met weinig zeilervaring, alleen of met z’n tweetjes of alleenstaande ouders de beste keus. Uiteraard kan je veel leren met een weekje meezeilen, als je dat wilt. Maar je kan je ook laten varen. Wel wordt er van je verwacht dat je met afmeren helpt met de bediening van het anker of de landvasten. Er wordt je natuurlijk duidelijk uitgelegd hoe dat moet.

Bedenk wel dat je een hut huurt op een schip waar ook anderen op kunnen boeken die je niet kent. De hutten hebben alleen tweepersoons bedden. Het is niet mogelijk een hut te delen met iemand die je niet kent. De prijs is per hut en geldt voor maximaal 2 personen.

Als je zelf niet kan varen en met te weinig mensen bent om een eigen schip met schipper te huren.

Zeil Lessen

Voor een vaar-training kan je kiezen als je er niet helemaal zeker van bent of je de gehuurde boot wel aan kan. Je hebt dan een ervaren schipper aan boord waarvan je alles kan leren wat je nog nodig hebt. Je kan extra oefenen met ankeren en afmeren, zeilen, reven, overstag gaan, gijpen. Ook voor gezinnen met kinderen is het leuk om op die manier als team goed met een boot om te leren gaan.

Zeillessen kunnen vanuit de marina, als dagtochten. Ook kan je gewoon een week in het gebied rondzeilen en elke nacht in een andere haven overnachten. In dat geval krijgt de schipper een hut bij je aan boord, en heb je dus een grotere boot nodig.

Leren zeilen tijdens je vakantie in Griekenland met een ervaren schipper aan boord.

Zeilboot met schipper

Een privé charter met schipper Peter kan een keuze zijn als je geen zin hebt in flottielje en gewoon met je eigen groepje eventueel ook een wat langere zeil tocht wilt maken. Je bent dan vrijer in de route planning, maar je hebt wel een groter schip nodig, want er moet ook een hut zijn voor de schipper.

Uiteraard kan je in dit geval veel leren van de schipper die dan de gehele periode bij je aan boord is.

Een onafhankelijke route met een eigen schipper aan boord.

Afhankelijk van het aantal personen kunnen wij adviseren welk schip voor deze zeil cruise het meest geschikt is.

Met 2 tot max. 6 personen is onze Bavaria 44 “Annabel” een prachtige keuze. Een luxe voor hut met eigen natte cel (meerprijs), en 2 achterhutten met gedeelde natte cel.

Voor grotere groepen (max 9) hebben we een luxe catamaran (Privilege 495) met 4 tweepersoonshutten, een slaapbank en een schippershut tot onze beschikking.

Schipper Peter Kraan is naast een zeer ervaren zeiler en schipper ook een goede gastheer. Hij speelt ook graag voor kok, dus als hij tijd heeft worden zijn gasten in de watten gelegd met lekkere en gezonde hapjes en drankjes. Volledige catering is ook mogelijk, maar dan vaart er een extra hostess/kok mee.

dsc_6632