Flottielje zeilprogramma 2018


Lakka

ISA Zeilprogramma voor flottieljes

Al bijna 30 jaar biedt Ionian Sailing Adventure een gevarieerd flottielje-zeilprogramma aan vanuit Corfu. Wat deze flottieljes zo bijzonder en geliefd maakt is het prachtige vaargebied en de lokale kennis en jarenlange ervaring van flottieljebegeleider Marjan. Elke week is anders en wordt speciaal op maat gemaakt voor de deelnemende boten. Ook in 2018 worden het hele seizoen weer flottieljes aangeboden.

Afvaardata flottieljes 2018*

  • Elke zaterdag vanaf 28/4

Afvaardata speciale reizen

Flottielje Zeilen

Flottieljezeilen betekent je eigen schip varen, onder begeleiding van het moederschip. Er gaan maximaal 12 schepen mee in onze flottieljes. Het is geschikt voor iedereen, of je nou met je gezin, vrienden, partner of collega’s op vakantie wilt gaan.

Flottieljezeilen is gezellig, veilig en vertrouwd.

Het grootste voordeel is dat je veilig kan gaan zeilen in een voor jou onbekend gebied, zonder je zorgen te hoeven maken over routeplanning en weerberichten.

Door de plaatselijke kennis van de flottielje-begeleiding bezoek je de mooiste plekjes en lig je elke avond in de beste baai of haven voor de weersomstandigheden van die dag. Voor je uitvaart krijg je een gedegen briefing. Je zeilt je eigen schip, geniet van je privacy aan boord en de gezelligheid van de groep wanneer je daar zin in hebt. In de havens helpt de flottieljeleiding waar nodig. Zij weten waar en hoe je het beste kan afmeren, waar je lekker en voor een goede prijs kan eten, boodschappen doen, water tanken, enz. En dat alles in een ongedwongen en vrijblijvende sfeer.

Naast het gemak van de lokale en technische kennis, is een flottielje ook leuk. Wie wil kan met de groep uit eten gaan, of borrelen bij elkaar in de kuip. Ook is er soms animo voor een ochtendwandeling, yoga op het strand of andere spontane activiteiten. De kinderen genieten van samen visjes vangen, de havens verkennen en chillen met elkaar. Zo ontstaan er leuke vriendschappen en heeft iedereen het naar zijn zin.

Zelf zeilen (bare boat)

Zelf Zeilen betekent dat je bij ons een zeiljacht huurt waarmee je zelf een tocht gaat varen. Er wordt dus wat meer zeilervaring van je verwacht, en ook moet je zelf kunnen inschatten wat de veilige anker of afmeer plekken zijn voor de nacht.

De meer ervaren zeiler die kiest voor onafhankelijkheid.

Uiteraard krijg je van ons een uitgebreide uitleg over de boot en het vaargebied voor je vertrekt. Contact met de basis blijft mogelijk en ook onderweg kan je nog telefonisch advies krijgen over routeplanning en weerberichten. Wij zijn dag en nacht bereikbaar, en misschien met de flottielje zelfs in de buurt.

In principe zijn de wisseldagen op zaterdag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. Bijvoorbeeld een boot huren voor 10 dagen kan ook.

Mee Zeilen

Meezeilen betekent dat je een hut huurt op een meezeilboot. Meezeilen is voor mensen met weinig zeilervaring die alleen of met z’n tweetjes zijn de beste keuze. Uiteraard kan je veel leren met een weekje meezeilen, als je dat wilt. Maar je kan je ook laten varen. Wel wordt er van je verwacht dat je met afmeren helpt met de bediening van het anker of de landvasten. Er wordt je natuurlijk duidelijk uitgelegd hoe dat moet.

Als je zelf niet kan varen en met te weinig mensen bent om een eigen schip met schipper te huren.

Het is gebruikelijk dat er een boordkas wordt gemaakt voor de kosten van gezamenlijke boodschappen, diesel en eindschoonmaak. De schipper wordt vrijgehouden van de boordkas.

Zeil Lessen (tijdens de flottielje)

Voor een vaar-training tijdens de flottielje kan je kiezen als je er niet helemaal zeker van bent of je de gehuurde boot wel aan kan. Als je twijfelt kan je kiezen voor bijvoorbeeld een 3 daagse of 6 daagse  training van Janna of een andere ISA schipper bij jou aan boord. Overdag heb je dan een ervaren schipper mee waarvan je alles kan leren wat je nog nodig hebt. Je kan extra oefenen met ankeren en afmeren, zeilen, reven, overstag gaan, gijpen. Wat je maar wilt. Ook voor gezinnen met kinderen is het leuk om op die manier als team goed met een boot om te leren gaan.

Overdag een schipper mee, in de haven de privacy van een eigen boot.

Zodra je afgemeerd bent in de haven heb je de schipper niet meer nodig. Hij/zij kan overnachten op het flottielje begeleidingsschip. Zo heb je ook nog de privacy van je eigen gezin of groepje zolang de boot veilig in de haven ligt, en heb je geen extra hut nodig voor de schipper.

Zeilboot met schipper

Een privé charter met schipper Janna of Peter kan een keuze zijn als je geen zin hebt in flottielje en gewoon met je eigen groepje eventueel ook een wat langere zeiltocht wilt maken. Je bent dan vrijer in de route planning, maar je hebt wel een groter schip nodig, want er moet ook een hut zijn voor de schipper. Uiteraard kan je in dit geval veel leren van de schipper die dan de gehele periode bij je aan boord is.

Een eigen route met een eigen schipper, dag en nacht bij je aan boord.

Ook bij deze keuze is het gebruikelijk dat er een boordkas wordt gemaakt voor de kosten van boodschappen, diesel en eindschoonmaak. De schipper wordt daarvan vrijgehouden, en ook aan de wal wordt de schipper vrijgehouden.

 

dsc_6632

* In het voor- en naseizoen alleen bij voldoende deelname (minimaal 4 boten).