Wie zijn wij


briefing-bbq-baai

Ionian Sailing Adventure

ISA is het Nederlandse zeilbedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 runnen Peter en Marjan een flottielje-vloot met eigen schepen vanaf de basis in Gouvia Marina (Corfu).

Marjan helpt je met het zoeken en boeken van een zeilvakantie op maat. Na 30 jaar zelf de flottieljes begeleid te hebben kent zij de schepen en het vaargebied door en door. Welke boot past het best bij de samenstelling van jullie bemanning? Wil je flottielje of zelfstandig varen? Wat wil je verder nog doen? Marjan komt met waardevol advies en regelt het allemaal.

Peter is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen Griekse vloot. Tijdens het seizoen vaart hij als schipper op de meezeilboot of voor privé charters. In het voorjaar vaart hij een langere route met de Bavaria 44 “Annabel”, op zoek naar nieuwe vaargebieden. Peter is een goede gastheer, houdt van koken en gezonde lunches aan boord en weet de mooiste baaitjes te vinden.

Criton is in de marina om onze gasten te ontvangen en in te checken op de eigen ISA schepen als Peter en/of Marjan niet aanwezig zijn. Criton is geboren en getogen op Corfu. Al vele winters heeft hij geholpen met het onderhoud van de schepen. Zeilen is zijn nieuwe passie.

Dochters Janna en Emmi, beiden opgegroeid op Corfu, zijn voorlopig onregelmatig aanwezig. Zij zijn multi inzetbaar en kunnen af en toe geboekt worden als schipper als zij niet reizen of studeren elders op aarde.

Wat vooraf ging

Marjan leerde als kind zeilen in Friesland en was daarna al haar vrije tijd te vinden op het zeilend zeeschip “Eendracht”. Na de zeevaartschool ging zij als stuurman varen op de handelsvaart.

Peter begon in de horeca/catering, zeilde een seizoen in Turkije en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige.

Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar in Zuid Amerika. Met een gedeelde passie voor zeilen keerden zij samen de grote vaart de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen ze in 1989 in Griekenland terecht als flottielje-begeleiders. Al snel met een eigen vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen vanuit Corfu. Later ontwikkelde zich een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot. Goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten.

De kinderen werden geboren en het bedrijf groeide er in mee. Zeilen met peuters. Zeilen met kinderen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes.

Nu wordt gewerkt met een basis aan eigen boten en aanvullend een mooie vloot van diverse betrouwbare collega’s om erbij in te huren. En een goed team op alle vlakken; flottielje, bareboat, meezeilen, het kan allemaal.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en vooral het afmeren kan ook spannend zijn. Door heldere informatie tijdens flottieljes, goede routeplanning en ondersteuning (eventueel per telefoon) brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij de bestaande schepen goed onderhouden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling in de vorm van nieuwe boten. Wij werken aan een duurzame en goed onderhouden vloot. Onze kracht ligt in onze ervaring met mensen, vaargebied en materiaal.

Wie zijn we nog meer?

Marjan verdiept zich in kruiden, voeding, gezondheid, t’ai chi en zelfvoorzienend leven.

Peter houdt ook van wandelen, koken, muziek en yoga.

Criton weet alles over olijventeelt en bijen. Ook verhuurt hij een prachtig door hemzelf gerenoveerde studio in het centrum van Corfu stad en runt hij samen met zijn familie de eco boerderij “Bioporos“.

Janna is naast schipper ook holistisch therapeut en doula, gespecialiseerd in reflexologie, aromatherapie en creative healing, zwangerschap en geboorte. Verder organiseert zij de Sea Sister Sailing weken.

Emmi is naast zeilen goed in schrijven, tekenen, klimmen en reizen. Afgestudeerd in “Writing & Editing” en nu op wereldreis als ‘digital nomad’ aan de andere kant van onze aardbol maakt zij haar eigen magazine (r)evolution.