Wie zijn wij


briefing-bbq-baai

Wie maken Ionian Sailing Adventure uniek

ISA is het Nederlandse zeilbedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 verzorgt en begeleidt zij zeilvakanties op de Ionische Zee. Flexibel in de routeplanning, briefing en omgang. Helder, duidelijk, ervaren en hulpvaardig in de assistentie met afmeren en ankeren.

Zij kent de schepen en het vaargebied door en door, en kan waardevol advies geven bij het boeken van je zeilvakantie. Welke boot past het best bij de samenstelling van jullie bemanning? Welke bestemming zoek je? Wat wil je verder nog doen? Marjan regelt het allemaal voor je zodat je onbezorgd van je zeilvakantie kan genieten.

Peter Kraan is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen Griekse vloot. Hij managed de basis en is aanwezig voor de in- en uitchecks, de uitleg van de boot en route advies.

Tijdens het seizoen vaart hij schipper op de meezeilboot of voor privé charters. Peter is een goede gastheer, houdt van koken en gezonde lunches aan boord en weet de mooiste baaitjes te vinden.

Dochters Janna en Emmi, beiden opgegroeid op Corfu, zijn voorlopig onregelmatig aanwezig. Zij zijn multi inzetbaar en kunnen af en toe geboekt worden als schipper als zij niet op reis zijn elders op aarde.

Wat vooraf ging

Marjan leerde als kind zeilen in Friesland en was daarna al haar vrije tijd te vinden op het zeilend zeeschip “Eendracht”. Na de zeevaartschool ging zij als stuurman varen op de handelsvaart.

Peter begon in de horeca/catering, zeilde een seizoen in Turkije en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige.

Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar in Zuid Amerika.

Met een gedeelde passie voor zeilen keerden zij samen de handelsvaart de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen ze in 1989 in Griekenland terecht als flottielje-begeleiders. Al snel met een eigen vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen vanuit Corfu. Later ontwikkelde zich een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot. Goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten.

De kinderen werden geboren en het bedrijf groeide er in mee. Zeilen met peuters. Zeilen met kinderen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes.

Nu wordt gewerkt met een basis aan eigen boten en aanvullend een mooie vloot van diverse betrouwbare collega’s om erbij in te huren. En een goed team op alle vlakken; flottielje, bareboat, meezeilen, het kan allemaal.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en vooral het afmeren kan ook spannend zijn. Door heldere informatie, goede routeplanning en ondersteuning in de havens brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij de bestaande schepen goed onderhouden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling. Onze kracht ligt in onze ervaring met mensen, vaargebied en materiaal.

Wie zijn we nog meer?

Naast het zeilen is Marjan zich gaan verdiepen in kruiden, voeding, gezondheid, t’ai chi en zelfvoorzienend leven. Peter houdt van koken, muziek en yoga. Janna vindt acro yoga leuk, en is holistisch therapeut en doula, gespecialiseerd in reflexologie, aromatherapie en creative healing. Emmi is dol op lezen en alles wat met boeken en film te maken. Afgestudeerd in Writing & Editing” is zij nu op wereldreis.

Allen houden van de natuur, reizen en wandelen graag. Als je wilt nemen ze je mee op een mooie ochtendwandeling naar een verlaten dorp in de bergen.