Wie zijn wij


 

briefing-bbq-baai

Ionian Sailing Adventure

ISA is het Nederlandse bedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 runnen Peter en Marjan een flottielje vloot met eigen schepen vanaf de basis in Gouvia Marina (Corfu). Een vloot die uitgroeide tot een familiebedrijf waarin in 2021 de flottieljes door dochter Janna, en in 2022 door dochter Emmi begeleid werden.

Eind 2022 zijn de laatste eigen boten verkocht. De flottielje wordt voortaan uitbesteed aan ervaren collega’s. Een aantal van onze eigen jachten + nog veel meer is nog steeds te boeken via ISA.

Marjan helpt je graag met het zoeken en boeken van een zeilvakantie op maat. Na 30 jaar zelf de flottieljes begeleid te hebben kent zij de schepen en het vaargebied door en door. Welke boot past het best bij de samenstelling van jullie bemanning? Wil je in flottielje of liever zelfstandig varen? Wat wil je verder nog doen? Marjan komt met waardevol en helder advies, kent de weg in boten-land, en regelt het.

Peter draagt zomer 2023 het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen  vloot over aan de nieuwe eigenaren en hun medewerker Criton. Tijdens het seizoen vaart hij nog enkele weken als schipper. Peter is een goede gastheer, houdt van koken en gezonde lunches aan boord en weet de mooiste baaitjes te vinden. Je kan hem inhuren om een eigen route te zeilen op een jacht naar keuze.

NIEUW: Peter is ook beschikbaar voor telefonische begeleiding voor onze gasten die bareboat varen. Hij kent het vaargebied op zijn duimpje en kan helpen de juiste route uit te stippelen, rekening houdend met jullie wensen, ervaring, type zeiljacht, het weerbericht en drukte in de havens. De eerste dag komt hij langs om kennis te maken, en voor een algemene briefing over het vaargebied. Tijdens de week kan je hem rond 10 uur elke ochtend bellen voor advies.

Criton helpt al jaren met met onderhoud in de winter en met drukke wisselingen en de incheck als Peter soms op zee zit. Zomer 2023 is hij degene die onze gasten op de “Annabel” en “Peta” zal ontvangen en inchecken.

Wat vooraf ging

Marjan leerde als kind zeilen in Friesland en was daarna al haar vrije tijd te vinden op het zeilend zeeschip “Eendracht”. Na de zeevaartschool ging zij als stuurman varen op de handelsvaart.

Peter begon in de horeca/catering, zeilde een seizoen in Turkije en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige.

Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar in Zuid Amerika. Met een gedeelde passie voor zeilen keerden zij samen de grote vaart de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen ze in 1989 in Griekenland terecht als flottielje-begeleiders. Al snel met een eigen vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen vanuit Corfu. Later ontwikkelde zich een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot. Goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten.

De kinderen werden geboren en het bedrijf groeide er in mee. Zeilen met peuters. Zeilen met kinderen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes.

Tot en met 2022 werd er gewerkt met een basis van eigen jachten en aanvullend een mooie vloot van diverse betrouwbare collega’s om erbij in te huren. Vanaf 2023 gaan wij door met het aanbod van onze vertrouwde collega’s en de “Peta” en “Annabel” nog uit onze eigen vloot met nieuwe eigenaren. Zelf zijn we nog steeds beschikbaar voor boekingen en advies.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en het afmeren kan ook spannend zijn. Door heldere informatie tijdens flottieljes, goede routeplanning en ondersteuning (eventueel per telefoon) brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij goed onderhouden bestaande schepen aanbieden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling in de vorm van elk jaar nieuwe boten. Wij werken met een duurzame en goed onderhouden vloot. Onze kracht ligt in onze ervaring met mensen, vaargebied en materiaal.

Wie zijn we nog meer?

Marjan verdiepte zich ook in kruiden, voeding, gezondheid, de natuur, t’ai chi, permacultuur en zelfvoorzienend leven.

Peter houdt ook van wandelen, koken, muziek en yoga.

Criton weet alles ook veel over olijventeelt en bijen. Samen met zijn familie runt hij ook de eco boerderij “Bioporos“.