Wie zijn wij


 

briefing-bbq-baai

Ionian Sailing Adventure

ISA is het Nederlandse zeilvakantie bedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 runden Peter en Marjan een flottielje vloot met eigen schepen vanuit Gouvia Marina (Corfu). Een vloot die uitgroeide tot een familiebedrijf waarin in 2021 de flottieljes door dochter Janna, en in 2022 door dochter Emmi begeleid werden.

Na meer dan 30 jaar er vol voor te gaan werd het na de onmogelijke jaren voor het toerisme rond 2020 tijd de eigen vloot in te krimpen. In 2023 zijn de laatste eigen boten verkocht. De flottielje wordt voortaan uitbesteed aan ervaren collega’s. En het is nog steeds mogelijk goed onderhouden zeiljachten van onze collega’s te boeken via ISA.

Marjan helpt je graag met het zoeken en boeken van een zeilvakantie op maat. Na 30 jaar zelf de flottieljes begeleid te hebben kent zij de schepen en het vaargebied door en door. Welke boot past het best bij de samenstelling van jullie bemanning? Wil je in flottielje of liever zelfstandig varen? Wat wil je verder nog doen? Marjan komt met waardevol en helder advies, kent de weg in boten-land, en regelt het.

Peter is beschikbaar voor telefonische route begeleiding als je zelfstandig wilt varen. Hij kent het vaargebied op zijn duimpje en kan helpen de juiste route uit te stippelen, rekening houdend met wensen, ervaring, type zeiljacht, het weerbericht en drukte in de havens. Tijdens de week kan je hem rond 10 uur elke ochtend bellen voor overleg en advies.

Criton helpt al jaren met met onderhoud in de winter en met drukke wisselingen en de incheck. Sinds zomer 2023 is hij degene die onze gasten op de “Annabel” zal ontvangen en inchecken. In 2024 is de Bavaria 44 “Annabel” de enige ex ISA boot die nog in de verhuur wordt aangeboden vanuit Corfu.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en het afmeren kan ook spannend zijn. Door heldere informatie tijdens flottieljes of met de routebegeleiding, goede routeplanning en ondersteuning brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij goed onderhouden bestaande schepen aanbieden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling in de vorm van elk jaar nieuwe boten. Wij werken met een duurzame en goed onderhouden vloot.