Wie zijn wij


 

briefing-bbq-baai

Ionian Sailing Adventure

ISA is het Nederlandse bedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 runnen Peter en Marjan een flottielje vloot met eigen schepen vanaf de basis in Gouvia Marina (Corfu).

Marjan helpt je met het zoeken en boeken van een zeilvakantie op maat. Na 30 jaar zelf de flottieljes begeleid te hebben kent zij de schepen en het vaargebied door en door. Welke boot past het best bij de samenstelling van jullie bemanning? Wil je in flottielje of liever zelfstandig varen? Wat wil je verder nog doen? Marjan komt met waardevol en helder advies, kent de weg in boten-land, en regelt het.

Peter is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen Griekse vloot. Tijdens het seizoen vaart hij als schipper. Peter is een goede gastheer, houdt van koken en gezonde lunches aan boord en weet de mooiste baaitjes te vinden. Je kan hem inhuren om een eigen route te zeilen, of als je mee in de flottielje toch liever een schipper bij je aan boord hebt.

Beide dochters zijn geboren en getogen op Corfu en hebben het flottieljezeilen met de paplepel ingegoten gekregen. Ze zwerven over de wereld en doen hun eigen ding, maar ze vinden het ook nog steeds fijn om af en toe mee te draaien in het bedrijf.

Janna was zomer 2021 terug op Corfu en heeft hard gewerkt in de haven, geschipperde charters gevaren en meerdere flottieljes begeleid.

Emmi komt seizoen 2022 weer terug op Corfu om flottieljes te begeleiden en Peter te helpen met het onderhoud en de wisselingen.

Familievriend Criton helpt met met onderhoud in de winter en met drukke wisselingen en de incheck als Peter soms op zee zit.

Wat vooraf ging

Marjan leerde als kind zeilen in Friesland en was daarna al haar vrije tijd te vinden op het zeilend zeeschip “Eendracht”. Na de zeevaartschool ging zij als stuurman varen op de handelsvaart.

Peter begon in de horeca/catering, zeilde een seizoen in Turkije en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige op de handelsvaart.

Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar in Zuid Amerika. Met een gedeelde passie voor zeilen keerden zij samen de grote vaart de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen ze in 1989 in Griekenland terecht als flottielje-begeleiders. Al snel met een eigen vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen vanuit Corfu. Later ontwikkelde zich een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot. Goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten.

De kinderen werden geboren en het bedrijf groeide er in mee. Zeilen met peuters. Zeilen met kinderen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes.

Nu wordt gewerkt met een basis van eigen boten en aanvullend een mooie vloot van diverse betrouwbare collega’s om erbij in te huren. En een goed team op alle vlakken; flottielje, bareboat, boot met schipper, het kan allemaal.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en vooral het afmeren kan ook spannend zijn. Door heldere informatie tijdens flottieljes, goede routeplanning en ondersteuning (eventueel per telefoon) brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij de bestaande schepen goed onderhouden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling in de vorm van nieuwe boten. Wij werken aan een duurzame en goed onderhouden vloot. Onze kracht ligt in onze ervaring met mensen, vaargebied en materiaal.

Wie zijn we nog meer?

Marjan verdiept zich in kruiden, voeding, gezondheid, leefstijl, de natuur, t’ai chi, permacultuur en zelfvoorzienend leven.

Peter houdt van wandelen, koken, muziek en yoga.

Janna is naast schipper ook holistisch therapeut en doula/vroedvrouw, gespecialiseerd in reflexologie, aromatherapie en creative healing, zwangerschap en geboorte. Verder organiseert zij af en toe Sea Sister Sailing weken.

Emmi vindt naast zeilen het ook fijn om te schrijven, tekenen, yoga en reizen. Afgestudeerd in “Writing & Editing” en op wereldreis als ‘digital nomad’ aan de andere kant van onze aardbol maakt zij haar eigen magazine (r)evolution. Onderweg verdiept zij zich in meditatie en ademhalingswerk.

Criton weet alles over olijventeelt en bijen. Samen met zijn familie runt hij de eco boerderij “Bioporos“.