Wie zijn wij


briefing-bbq-baai

Wie maken Ionian Sailing Adventure uniek

ISA is het Nederlandse zeilbedrijf van Marjan Hoogendoorn. Sinds 1989 verzorgt zij zeilvakanties op de Ionische Zee en begeleidt ze de flottieljes op geheel eigen wijze. Flexibel in de routeplanning, briefingtijden en omgang. Helder, duidelijk, ervaren en hulpvaardig in de assistentie met afmeren en ankeren. Door zelf het vaargebied goed doorleefd te hebben ziet zij niet gauw een probleem maar meer een oplossing.

Janna Kraan is beschikbaar als schipper voor zeil- en manoeuvreer trainingen voor boten binnen de flottielje en voor meezeilen. Zij is geboren en getogen op Corfu. Van baby af aan zeilde ze mee in de flottieljes. Sinds 2017 heeft zij haar RYA schippersdiploma. Janna brengt rust aan boord en (zelf)vertrouwen.

Peter Kraan is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen Griekse vloot. Tijdens het seizoen is hij schipper op de meezeilboot of voor privé charters. Peter is een goede gastheer, houdt van koken en gezonde lunches aan boord en weet de mooiste baaitjes te vinden.

Emmi Kraan zal deze winter een groot aantal e-mails beantwoorden en het boekingskantoor ondersteunen. Ook zij was haar hele jeugd op Corfu en mee in de flottieljes. Ze kan er alles over vertellen en helpen de juiste keuze te maken.

Wat vooraf ging

Marjan leerde als kind zeilen in Friesland en was daarna al haar vakanties te vinden op het zeilend zeeschip “Eendracht”. Na de zeevaartschool ging zij als stuurman varen op de handelsvaart.

Peter begon in de horeca/catering, zeilde een seizoen in Turkije en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige. Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar.

Met een gedeelde passie voor zeilen keerden zij de handelsvaart weer de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen ze in 1989 op Corfu terecht als flottielje-begeleiders. Al snel met een eigen vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen. Later ontwikkelde zich een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot. Goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten.

De kinderen werden geboren en het bedrijf groeide er in mee. Zeilen met peuters. Zeilen met kinderen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes.

Nu wordt gewerkt met een basis aan eigen boten en een mooi bestand boten van collega’s om erbij in te huren. En een goed team op alle vlakken; flottielje, bareboat, meezeilen, het kan allemaal.

Bedrijfsfilosofie

Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun vakantie kunnen ontspannen en genieten. Zeilen, en vooral het afmeren, kan ook spannend zijn. Door heldere informatie, goede routeplanning en ondersteuning in de havens brengen we er rust en vertrouwen in.

De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij de bestaande schepen goed onderhouden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling. Onze kracht ligt in onze ervaring met mensen, vaargebied en materiaal.

Wie zijn we nog meer?

Naast het zeilen is Marjan zich gaan verdiepen in kruiden, voeding, gezondheid, t’ai chi en zelfvoorzienend leven. Peter houdt van koken, muziek en yoga. Janna vind acro yoga leuk, en is holistisch therapeut en doula, gespecialiseerd in reflexologie, aromatherapie en creative healing. Emmi is dol op lezen en alles wat met boeken en film te maken heeft. Zij volgt een master in “writing, editing and mediating” aan de universiteit van Groningen.

Allen houden van de natuur, reizen en wandelen graag. Als je wilt nemen ze je mee op een mooie ochtendwandeling naar een verlaten dorp in de bergen.