Gezinsflottielje


Zeilen met kinderen.

In vakantieweken zijn er altijd voornamelijk gezinnen met kinderen in de flottieljes. Dit zorgt vooral in de havens voor veel contact en gezelligheid met de andere deelnemers, en voor de kinderen vriendjes in de groep.

De flottieljeleiding plant de route en houdt daarbij rekening met ieders belang en dus ook met dat van de kinderen. Af en toe een rustdag is ook fijn. Niet zeilen, of vrij zeilen en baaitjes in de buurt bezoeken, of naar een haven gaan die door de flottielje niet wordt aangedaan, en de volgende dag weer aansluiten.

kinderen (groot en klein) vermaken zich in de haven

Niet voor niets blijven gezinnen met kinderen van alle leeftijden al jaren achter elkaar terugkomen naar de Ionische Zee. Een vakantie die voor alle leden van het gezin leuk is.

Het vaargebied bij Corfu is ideaal voor beginnende zeilers en gezinnen. De afstanden tussen de verschillende havens en baaien zijn niet te lang, en het weer in de zomer zeer stabiel en rustig.

 

Het flottielje leven

teeners-zeilboot

In de ochtenden is er meestal weinig wind, dus de dagen beginnen relaxed. Lekker uitslapen, lezen, boodschapjes doen, ontbijten aan boord of op een terrasje.

Bij de briefing hoor je het plan van de dag. Je vertrekt wanneer je wilt en geniet van het zeilen en zwemmen onderweg. De flottieljeleiding zorgt dat ze op tijd in de volgende haven liggen om de flottielje te helpen afmeren.

De kinderen (groot en klein) hebben in de havens en baaien veel plezier met hun leeftijdsgenootjes. Met groepsmaaltijden kruipen ze bij elkaar aan de speciale kinder of tiener-tafel en hebben daar de grootste lol. We zorgen dan dat de kinderen eerst te eten krijgen en genieten aan de ‘ouder’ tafel vast van een aperitief. Terwijl de ouders nog gezellig natafelen spelen de kinderen alweer op het dorpsplein, of chillen op het strand.

Programma 2022

Als vanouds zal er weer een meivakantie gezinsflottielje zijn in de week van 30/4 – 7/5. De eerste flottieljeweek van het seizoen, waarin Emmi onze flottieljeleidster is.

Peter is die week beschikbaar om de Bavaria 44 “Annabel” te schipperen voor een gezin met weinig zeilervaring. Zorg dat je er op tijd bij bent.

Ook in de zomervakantie organiseren wij weer tweeweekse gezinsflottieljes. De afvaar data zijn 9/7, 23/7 en 7/8. In het verleden is gebleken dat 2 weken met dezelfde groep toch het allerleukste is voor gezinnen. Omdat de Ionische Zee steeds drukker wordt is het sowieso leuker om 2 weekse flottieljes te varen, dan zijn de andere charterschepen die aan een 1 weeks rondje vast zitten veel makkelijker te ontwijken in de populairste haventjes.

Wie toch maar 1 week wil flottielje varen in de zomervakantie zal zelf terug moeten varen naar de marina. De tweeweekse flottieljes gaan halverwege niet terug.

meiden-met-kitten