Gezinsflottielje


Zeilen met kinderen.

In vakantieweken zijn er altijd voornamelijk gezinnen met kinderen in de flottieljes. Dit zorgt vooral in de havens voor veel contact en gezelligheid met de andere deelnemers, en voor de kinderen vriendjes in de groep. De flottieljeleiding plant de route en houdt daarbij rekening met ieders belang en dus ook met dat van de kinderen. Af en toe een rustdag is ook fijn. Niet zeilen, of vrij zeilen en baaitjes in de buurt bezoeken, of naar een haven gaan die door de flottielje niet wordt aangedaan, en de volgende dag weer aansluiten.

kinderen (groot en klein) vermaken zich in de haven

Niet voor niets blijven gezinnen met kinderen van alle leeftijden al jaren achter elkaar terugkomen naar de Ionische Zee. Een vakantie die voor alle leden van het gezin leuk is.

Het vaargebied bij Corfu is ideaal voor beginnende zeilers en gezinnen. De afstanden tussen de verschillende havens en baaien zijn niet te lang, en het weer in de zomer zeer stabiel en rustig.

teeners-zeilboot

Het flottielje-leven

In de ochtenden is er meestal weinig wind, dus de dagen beginnen relaxed. Bij de briefing hoor je het plan van de dag. Je vertrekt wanneer je wilt en geniet van het zeilen en zwemmen onderweg. De flottieljeleiding zorgt dat ze op tijd in de volgende haven liggen om de flottielje te helpen afmeren.

De kinderen (groot en klein) hebben in de havens en baaien veel plezier met hun leeftijdsgenootjes. Met groepsmaaltijden kruipen ze bij elkaar aan de speciale kinder of tiener-tafel en hebben daar de grootste lol. We zorgen dan dat de kinderen eerst te eten krijgen en genieten aan de ‘ouder’ tafel vast van een aperitief. Terwijl de ouders nog gezellig natafelen spelen de kinderen alweer op het dorpsplein, of chillen op het strand.

meiden-met-kitten