Wal accommodatie


Verblijf aan wal in combinatie met zeilvakantie.

Veel mensen willen een week zeilen graag combineren met nog een week “wat anders” aan wal. Hieronder een aantal combi-mogelijkheden van mooie plekken die wij uit eigen ervaring van harte kunnen aanbevelen. Op Corfu, midden in de natuur of in het hartje van de stad. Op het vasteland, wandelen in de bergen. Er is nog genoeg te beleven.

Gezellige cottages in prachtige tuin met zwembad.

Casa Lucia Gardeners cottage

Bij Casa Lucia heerst een fijne sfeer. Er is ruime keuze uit gezellige, compleet ingerichte huisjes, liggend in een prachtige tuin met zwembad.

Het is een prima uitvalsbasis voor dagtochten om Corfu te verkennen. Centraal gelegen op het eiland, ongeveer 5 km van de marina en 10 km van Corfu stad. Het hele jaar door zijn hier ook Yoga en T’ai Chi lessen of andere interessante workshops.

Handig om een auto te huren, maar er is ook een bushalte vlakbij.

Agrotoerisme in het zuiden van Corfu.

villa en restaurant BioporosVlakbij het Korisson meer aan de westkust, midden in een natuurgebied zijn 2 villa’s te huur bij de ecologische boerderij met restaurant Bioporos. Prachtig uitzicht over het meer en de zee en een uniek punt om te genieten van  het kleurenschouwspel van de ondergaande zon.

Gelegen in een ideaal wandelgebied in het nog niet toeristische zuidelijk deel van Corfu. Kostas en Agathi en hun inmiddels volwassen kinderen laten je graag zien hoe er traditioneel geleefd werd op Corfu. Het eten in het restaurant is allemaal biologisch en zoveel mogelijk van eigen land. De boerderij heeft o.a. een grote olijfboomgaard, eigen bijen, kippen en eenden, een paard, hond en katten. In de badkamer van de villa ligt eigengemaakte olijf zeep. Regelmatig zijn er workshops, kooklessen en kruiden en wildpluk wandelingen voor de liefhebber.

Als je kiest voor deze accommodatie is het wel handig er een auto bij te huren. Het ligt wat verder van de ‘bewoonde’ wereld.

Wandelen op het Griekse vasteland

hotel PorfyronVeel van onze gasten houden naast van zeilen ook van de bergen en de natuur. Op maar een halve dag reisafstand van Corfu, is het Pindos gebergte. Een imponerende bergstreek met het unieke natuurreservaat Zagori. Hier vind je de diepste kloof ter wereld, de Vikos kloof. Bergpieken van bijna 3000 m. hoog. Traditionele dorpjes, bronnen en heldere rivieren. Voetpaden en stenen bruggen. Schaapskudden, authentieke kloosters, pure natuur en rust. En in het midden van al dat moois het gastvrije hotel Porfyron.

Van hieruit kan je dagtochten maken naar Dodoni, de Meteora kloosters, de druipsteengrotten bij Ioannina, of gewoon lekker wandelen in het prachtige Zagoria gebied.

In combinatie met een week zeilen vanuit Corfu kunnen wij een verblijf in Hotel Porfyron in Ano Pedina zeer aanbevelen. Geniet van de warme gastvrijheid van Yiannis en Rita en de prachtige sfeervolle kamers. Je maakt hier kennis met de echte Griekse keuken waar zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van lokale en natuurlijke ingrediënten. Verder weet Rita ook veel van kruiden en maakt zelf elk jaar de heerlijkste jam en likeuren. Inmiddels is ook haar eigen kookboek klaar en te koop!

Met de ferryboot reis je naar Igoumenitsa. Van daar uit is het mogelijk een auto te huren zodat je zelf overal naar toe kan rijden. Ook kan je vliegen op Thessaloniki. Rita kan in dit alles adviseren.

Alle hier genoemde genoemde accommodaties kan je direct bij de eigenaar boeken. Marjan kan je er alles over vertellen en eventueel het contact helpen maken.

Ook autohuur op Corfu kunnen wij voor je reserveren. Wees er op tijd bij, sinds de crisis is er een tekort aan auto’s op het eiland. Wij werken met een betrouwbare verhuurder met goede prijzen. Je betaalt ter plekke contant.

wandelen in de bergen op het Griekse vasteland