Linken naar leuke websites


Interessante linken

Graag delen wij onze goede ervaringen, niet alleen tijdens de flottieljes, maar ook daarbuiten. Vandaar een aantal linken met leuke tips of interessante achtergrond informatie op deze pagina.

Verder waarderen wij het zeer als je eigen ervaringen bij ons wilt delen met anderen. Mensen horen graag dat wij inderdaad echt bestaan. Een mogelijkheid daarvoor is via Tripadvisor.

Op deze pagina kan je lezen hoe anderen het vonden bij ons. Verder vinden we het fijn als je er je eigen ervaringen gaat delen om het anderen ook weer makkelijker te maken de vakantie van hun dromen te vinden.

Een initiatief van onze vriendin Xenia Tombrou die zich al jaren inzet voor een schoner leefmilieu, vanuit Corfu en Nederland. Dit jaar interessante zeilreizen met een mooi thema. Je kan direct bij haar boeken.

 

Bloeiende thijm

 

Wandelvakanties

Mooie wandelreizen met Rita en Jan. De bij velen bekende Bavaria 41 “Emil” uit onze vloot was jarenlang in bezit van Jan. Nu is de boot verkocht en trekt Jan met Rita door Europa en organiseren zij prachtige wandelvakanties, soms in combinatie met zeilen, en ook nog wel eens op Corfu. Zie hun website voor het volledige programma.

Een wandelroute vanaf de Zuid punt van Corfu het hele eiland over. De totale route is in een dag of 10 zelfstandig te doen. De beste tijd om te wandelen is het voorjaar. Vanaf kan het al prachtig weer zijn om te wandelen.  Vluchten kan je vinden via Athene of Thessaloniki. Vanaf juni begint het warmer te worden en loop je liever alleen nog in de vroege ochtenden.

De website van Evelien Bogaart, van oorsprong Cultureel Antropologe. Sinds 2000 was zij actief met de reisorganisatie Desert Tracks, gespecialiseerd in woestijn wandelreizen.

Earth Tracks biedt nu kleinschalige wandelreizen in heel Europa voor mensen die van de gebaande paden af willen wijken en openstaan voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen, interesse en respect voor natuur & cultuur.

Andere vakanties

Heerlijk eiland om te wandelen, fietsen en gewoon te zijn. Marjan woonde er 5 jaar en volgde er de zeevaartschool. De Waddeneilanden blijven trekken. Na een jeugd van elke vakantie op Vlieland is er nu huisje Krakeend op Terschelling in de familie, en te huur. Centraal op het eiland, bij Formerum aan de bosrand. Ideaal voor dagtochten om oost of om west.

De leukste vakantie van Marjan, Janna en Emmi was met een huifkar door Ierland trekken. De eenvoud van de huifkar is te vergelijken met het leven op een Aloa. De routebeschrijving ligt klaar, en het is goed te doen, ook met weinig ervaring met paarden.