Meezeilen met de Annabel

Annabel

Met de ‘Annabel’ op zoek naar nieuwe kusten

Annabel onder zeil  lunch aan boord

MEEZEILEN voorjaar 2021

Na meer dan 30 jaar voornamelijk rond Corfu en Paxos gezeild te hebben vaart schipper Peter Kraan met onze Bavaria 44 de “Annabel” het voorjaar 2021 verder naar het zuiden richting Zakinthos en de Peleponnesos.
Aan boord zijn 2 (of zonodig 3) hutten beschikbaar voor meezeilende gasten.
Peter blijft elk traject zelf aan boord als schipper. Een ieder die hem kent zal zich kunnen voorstellen hoe Peter van deze reis een heerlijke ontspannen en verzorgde zeilvakantie zal maken. Op naar nieuwe bestemmingen. Genieten van prachtige zeiltochten. Heerlijk vers Grieks eten onderweg. Mooie zonsondergangen, natuur en cultuur en vooral gezelligheid.

DE BOOT

*Je kan het hele schip inclusief schipper huren met max. 5 of 6 personen.
*Je kan als meezeiler alleen of met 2 personen een hut boeken.
De ruime voorhut heeft een groot tweepersoons bed met goede dikke matrassen, veel kastruimte en een eigen natte cel (douche en toilet). Deze hut is duurder dan een achterhut. Maar daar krijg je dan ook een hele hoop luxe voor.
De achterhut heeft een tweepersoonsbed en een kleinere kast. Hier deel je de natte cel met de andere achterhut en de schipper. Als je alleen wilt meezeilen heb je aan een kleinere achterhut voldoende.
Alle hutten zijn voorzien van een ventilator en 12V stopcontacten.
In principe woont de schipper in de stuurboord achterhut. Zo nodig is het mogelijk deze hut ook te huren. Als de 3 hutten verhuurd worden voor meezeilers slaapt de schipper op de bank in de salon.
Met 4 of 5 personen huur je het hele schip. Je hebt dan beschikking over de voorhut, 1 achterhut en de slaapbank in de salon. Met 5 of 6 personen kan je ook, tegen een meerprijs, de tweede achterhut in gebruik nemen. In dat geval slaapt de schipper op de slaapbank in de salon.

DE ROUTE

In overleg met de opvarenden, en afhankelijk van het weerbericht worden de trajecten ingedeeld. De eerste en laatste dag van elk traject staan vast, zodat je je vliegreis daar op uit kan zoeken. De verdere invulling is vrij. Lange zeildagen… een keer een rustdag voor een lange wandeling… alles is mogelijk. Vanuit Zakinthos kan de ‘Annabel’ de Peleponnesos bezoeken, of de andere eilanden van de Zuid Ionische zee.
De reis is onderverdeeld in 4 trajecten (zie prijstabel). Je kan per traject boeken. Langer meevaren kan natuurlijk ook. Het voorjaar is de perfecte tijd voor een langere zeilzwerftocht.
DATA TRAJECTEN hut

voor

hut

achter

Hele schip

(2 hutten)

Hele schip

(3 hutten)

1/5 – 8/5 Corfu – Corfu 1.650 1.100 2.750 3.150
8/5 – 19/5  Corfu – Zakinthos 2.550 1.800 4.350 4.850
19/5 – 31/5 Zakinthos – Zakinthos  3.300 geboekt N.V.T N.V.T.
31/5 – 12/6 Zakinthos – Corfu geboekt geboekt N.V.T N.V.T.
Bijkomende lokale kosten (contant te betalen bij de incheck):
*Marina fee 125 euro per hut. Inbegrepen hierin is eindschoonmaak, lakens, handdoeken, havengeld 1e en laatste nacht.
*Scheepskas voor diesel, boodschappen, havengelden onderweg etc.
*Schipper wordt vrijgehouden van de scheepskas.
Boekingen voor 1 januari 2021:  5% korting
Repeaters van ISA:                       5% korting
Twee aansluitende trajecten:       5% korting
Relaxen in de schaduw  Annabel