Zon, zee en zeilen

Met je partner, je gezin, op avontuur!

Een lekkere bries in de zeilen. Midden op zee overboord duiken, drijven, dobberen, zwemmen, je achter een goed zeilschip laten meeslepen over haar zacht sissende hekgolf.

Dolfijnen aan bakboord. Een windstille baai met brede stranden. Tussen de bloeiende cactussen graast een kudde geiten.

Voor de wind aanlopen op een kleine vissershaven. Op de kade wacht een terras, overgoten door het rood van de ondergaande zon.

Het menu: zongerijpte tomaat, verse vis en witte Griekse wijn.

lekker windje

Het vaargebied

Aan de ene kant het groene eiland Corfu. Eeuwenoude stadjes, landerijen, heuvels, stranden, vriendelijke haventjes.

Aan de andere kant het vaste land van Griekenland, bergen, baaien, opnieuw haventjes, ouzo en gastvrijheid.

Daartussen de altijd blauwe Ionische zee. Alleen met je schip, zon en wind. In de verte een zeiltje aan de horizon. Met prachtige eilanden  zoals Paxos, Anti Paxos en Mourtos/Sivota als bestemming. Verder zuidwaarts Lefkas, Meganissi, Keffalonia, Kastos en Kalamos. Zonnig en subtropisch.

De zee: beschut en toch open. Veilig en avontuurlijk tegelijk. Hier biedt elke dag uitzicht op een nieuwe kust.

Klik hier voor meer informatie en de kaart.

Flottielje zeilen

‘s Morgens de  briefing. “Waar gaan we heen”, “hoe gaan we dat doen”. En dan – na de verse koffie – zet je je eigen koers, maak je je eigen tocht.

Je navigeert gemakkelijk. Want je ziet alle kusten. En je hebt GPS aan boord. En wel zo’n veilig gevoel: het vlaggenschip met de flottieljeschipper is altijd in de buurt, elk moment oproepbaar.

Scherp tegen de horizon zie je de andere schepen van het flottielje. Je hebt contact via de marifoon. En tegen de avond ontmoet je elkaar weer bij de ankerplaats.

Samen urenlang tafelen, natafelen en doorpraten tot ook de laatste golven zijn verstild.

Bare boat

Meer ervaren zeilers kunnen ook zelf het avontuur zoeken. Zij gaan “bare boat”.  Alleen met schip, wind en water. En een uitmuntend vaargebied.

Je kan ver komen, op de Ionische Zee. Je bepaalt gewoon voor een of meer weken je eigen koers. Het schip heeft alle faciliteiten die je nodig hebt. Je kunt binnenlopen waar en wanneer je maar wilt. Voor advies en weerberichten kan je altijd nog telefonisch bij de flottielje schipper terecht.

Bare boat huren is het hele jaar door mogelijk. In juli en augustus alleen van zaterdag tot zaterdag.