Wie zijn wij


 

briefing-bbq-baai

Ionian Sailing Adventure (ISA)

is het Nederlandse zeilbedrijf van Marjan Hoogendoorn. Zij regelt je zeilvakantie en alles wat er bij komt kijken. Peter Kraan is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de schepen uit de eigen Griekse vloot. Beiden begeleiden flottieljes, of leren je zeilen en manoeuvreren. Samen zorgen zij voor een onvergetelijke zeilvakantie vanuit het Griekse eiland Corfu.

Marjan ging na de zeevaartschool als stuurman varen op de handelsvaart. Peter begon in de horeca/catering en is daarna gaan varen, als stuurman en scheepswerktuigkundige. Op het expeditieschip “Plancius” ontmoetten zij elkaar.

Met een gedeelde passie voor zeilen keerden wij de handelsvaart de rug toe en gingen op zoek naar een zeilend bestaan. Na enige omzwervingen kwamen we in 1989 op Corfu terecht als flottielje-begeleiders. In het begin hadden we een vloot van 12 Aloa’s in het zomerprogramma van NBBS Reizen. Nu een gevarieerde en betrouwbare eigen vloot goed onderhouden kajuitzeiljachten in allerlei soorten en maten, met een flottieljeleiding die inmiddels alle klappen van de zweep wel kent. Toen we kinderen kregen groeide ons publiek met ons mee. Zeilen met kinderen is ook heel leuk konden wij al gauw enthousiast vertellen. Zo ontstonden de tweeweekse gezinsflottieljes. De natuur en het milieu liggen ons na aan het hart. Liever blijven wij de bestaande schepen goed onderhouden, dan meedoen aan onnodige grondstoffen verspilling. Onze kracht ligt in onze ervaring, inmiddels met mensen, vaargebied en materiaal.

Naast het zeilen is Marjan zich gaan verdiepen in kruiden, voeding en gezondheid. Peter houdt van muziek en yoga. Beide wandelen graag. Als je wilt nemen ze je mee op een mooie ochtendwandeling naar een verlaten dorp in de bergen.

Wandeling Sayiadha