Gezinsflottielje


Zeilen met kinderen.

Een gezinsflottielje is een flottielje in de zomervakantie waar extra rekening wordt gehouden met de wensen van het hele gezin. Niet te lange dagafstanden, vriendjes, speelruimte en een leuke, ongedwongen sfeer.

vis-vangen

Niet voor niets blijven gezinnen jaren achter elkaar terugkomen voor onze speciale gezinsflottieljes. Een vakantie die voor alle leden van het gezin leuk is. De zeilers kunnen hun hart ophalen, de niet zeilers lekker zonnen en zwemmen. Elke dag een andere haven of baai om te genieten, op een terrasje of vanuit de kuip van je boot, van de zonsondergang. Gezelschap van andere flottielje-vaarders wanneer je daar zin in hebt, en de privacy van je eigen schip wanneer je daar behoefte aan hebt. Alles is aanwezig.

Onze ervaring is dat het voor kinderen het leukste is om twee weken met dezelfde groep op te trekken. Bijkomend voordeel daarvan is dat de flottielje niet na een week al terug moet naar de marina omdat bijv. de helft van de groep maar 1 week komt. Zo kan er een leukere route gevaren worden met meer tijd voor de baaien in het mooie zuiden van het vaargebied.

teeners-zeilboot

De kinderen (groot en klein) hebben plezier met hun leeftijdsgenootjes. In de avonden, met de groep gezellig uit eten, kruipen ze bij elkaar aan de speciale kinder of tiener-tafel. We zorgen dat de kinderen eerst te eten krijgen en genieten aan de ‘ouder’ tafel vast van een aperitief. Terwijl wij gezellig natafelen spelen de kinderen alweer op het dorpsplein en chillen de pubers op het strand.

Wil je in de zomervakantie maar 1 week flottieljezeilen dan kan je zelf af- of aanhaken. De flottielje gaat maar eens in de 2 weken terug naar de marina. Alle vakantieweken kan je verwachten dat de meerderheid van de groep uit gezinnen bestaat, met kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Elke dag is een feest, en iedereen mag meebeslissen over de route en activiteiten.

Het motto blijft: Vrijheid – Blijheid.

panorama-meiden-met-kitten-2